跳至主內容
Notices

Notice to Parents

Dear Parents,

In view of the possible traffic and transport disruptions on Monday morning, 9 Dec 2019, we would like to advise you to check the traffic conditions before your child leaves for school and use your discretion to decide if your child should come to school.  Please place your child’s and your own safety as your priority.

St. Paul’s Co-educational College

6 Dec 2019

Postponement of Speech Day

Dear Graduates,

Due to the recent social situation, we have had to adjust our arrangement for lessons and activities as well as some major school events.  We have been monitoring the situation closely and hoping that the Speech Day can take place on 17 December 2019 as scheduled.  However, after careful consideration, we regret to inform you that the Speech Day will be postponed until further notice.

We will keep you informed of any new arrangements in due course.

Thank you for your attention.

Yours sincerely,

Mr. Poon Siu Chi

Principal

主内容開始

理想與使命

vision

辦學理念

秉承基督教「信望愛」的精神,培育學生成為未來的領導人才。教導他們追求卓越,建立崇高的品德及奉公忘私的精神;熱衷學習、終身不懈、並具備國際視野。

教育使命

1. 秉承創校的「信望愛」精神
  2. 培養學生在學業上追求卓越和終身學習的精神
  3. 培養學生高尚情操及正確的態度
  4. 陶冶藝術性情,盼學生多才多藝
  5. 開拓全球視野,孕育愛護環境和服務人群的使命感
  6. 培養學生人際溝通及相處的技巧,藉此促進人類和諧、互相尊重、互相欣賞及和平共處
  7. 建立一個共同承擔及群策群力的校管模式
  8. 提供最佳的學習設施及環境
  9. 建立一群有專業精神及愛心的教職員
  10. 推動學校在學習領域上不斷革新求進

校風

學校的校訓是「信望愛」。我們致力培養學生建立積極的人生觀,學習關愛他人。

我們重視學生的品格、學養,期望學生追求卓越,為人謙遜和生活簡約。齊心協力建立一個滿有關懷和愛心的校園,為來自不同階層的學生,提供一個交流、學習和力爭上游的機會。

學習範圍

• 語言及文化
  • 人文學科、數學及科學
  • 美學及創作
  • 領袖訓練及社區服務

信 望 愛

我若能說萬人的方言、並天使的話語、卻沒有愛、我就成了鳴的鑼、響的鈸一般。我若有先知講道之能、也明白各樣的奧秘、各樣的知識。而且有全備的信、叫我能夠移山、卻沒有愛、我就算不得甚麼。我若將所有的賙濟窮人、又捨己身叫人焚燒、卻沒有愛、仍然與我無益。

愛是恆久忍耐、又有恩慈。愛是不嫉妒。愛是不自誇。不張狂。不作害羞的事。不求自己的益處。不輕易發怒。不計算人的惡。不喜歡不義。只喜歡真理。凡事包容。凡事相信。凡事盼望。凡事忍耐。

愛是永不止息。先知講道之能、終必歸於無有。說方言之能、終必停止、知識也終必歸於無有。我們現在所知道的有限、先知所講的也有限。等那完全的來到、這有限的必歸於無有了。我作孩子的時候、話語像孩子、心思像孩子、意念像孩子。既成了人、就把孩子的事丟棄了。我們如今彷彿對著鏡子觀看、模糊不清。到那時、就要面對面了。我如今所知道的有限。到那時就全知道、如同主知道我一樣。如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。

歌林多前書 第十三章